kerk in nijbroek

Een PKN-gemeente in de IJsselstreek

Pastoraat en kerkenraad

Op 12 juni 2016 is ds T.J.S. van Staalduine in deeltijd als predikant verbonden aan onze gemeente. Als gemeente vinden we het prettig dat de predikant in ons midden werkt en woont en op die manier deel uitmaakt van onze (kerkelijke) leefgemeenschap in Nijbroek. Wanneer u contact wilt hebben met ds van Staalduine dan vindt u de benodigde gegevens op de contactpagina.


Hebt u vragen aan de kerkenraad in het algemeen, mail ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwel maandelijks verschijnt het kerkblad van de gemeente. Het kerkblad opent met een meditatief gedeelte en bevat daarnaast verschillende soorten informatie over en voor de gemeente. Het kerkblad verschijnt op papier en digitaal, u kunt het ook tegen kostprijs per post ontvangen. Wanneer u een abonnement wilt kunt u dit melden bij Geesje Bomhof (t: 0571-840003) of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In september vindt ieder jaar het startweekend plaats. Alle groepen binnen de kerk komen dan bij verschillende activiteiten bij elkaar om samen aan het nieuwe winterseizoen te beginnen.

Op vrijdagavond wordt bij en in de tent een barbecue georganiseerd voor de 16+ jongeren. Tijdens het eten wordt op een ongedwongen manier nagedacht over hoe je houding in het leven gestalte kan krijgen.

Zaterdagmiddag is voor de jeugd van de basisschool. In 2015 werd samen met de kinderen uit Terwolde de musical “David en Goliath” ingestudeerd en opgevoerd. En dat allemaal in één dag! De leiding was in handen van de theatergroep “de Speeldoos”.

Startweekend 2015 1 Startweekend 2015 2Startweekend 2015 3

Zaterdagavond wordt met de jeugd van 12-16 in zelfgemaakte bouwsels op het voetbalveld geslapen. De volgende ochtend zitten ze dan met voldane gezichtjes (en knipperende ogen)in de kerkdienst.

Op zondagochtend is er dan een kerkdienst die ook in het teken van het winterwerk staat. Na afloop kan iedereen koffiedrinken, het “slaapdorp” bekijken en meedoen aan een activiteit voor iedereen.