kerk in nijbroek

Een PKN-gemeente in de IJsselstreek

Pastoraat en kerkenraad

Nadat ds T.J.S. van Staalduine eind april 2023 afscheid heeft genomen van onze gemeente, is deze vacant. Ds J. (Jos) de Heer, die in Nijbroek woont is de ambulante predikant voor de periode dat dat nodig is. Intussen wordt het beroepingswerk opgestart en hopen we dat op termijn de ontstane vacature weer wordt ingevuld. Als gemeente vinden we het prettig dat de predikant in ons midden werkt en woont en op die manier deel uitmaakt van onze (kerkelijke) leefgemeenschap in Nijbroek. Wanneer u contact wilt hebben met ds de Heer dan vindt u de benodigde gegevens op de contactpagina.


Hebt u vragen aan de kerkenraad in het algemeen, mail ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwel maandelijks verschijnt het kerkblad van de gemeente. Het kerkblad opent met een meditatief gedeelte en bevat daarnaast verschillende soorten informatie over en voor de gemeente. Het kerkblad verschijnt op papier en digitaal, u kunt het ook tegen kostprijs per post ontvangen. Wanneer u een abonnement wilt kunt u dit melden bij Marja Kleiboer (zie de contactpagina) of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemeen

De begraafplaats in Nijbroek is een particuliere begraafplaats in eigendom van de Protestantse Gemeente te Nijbroek en bedoeld voor ALLE inwoners van Nijbroek. 

Nijbroek Begraafplaats

Het adres van de begraafplaats is: 

Vaasenseweg 33 

7397 NL  Nijbroek 

 

Op Google Maps vindt u de plek door hier te klikken. 

 

 

 

Oorsponkelijk werd er ook in Nijbroek rondom de kerk begraven (in de hof van de kerk), maar dat stopte eind 19e eeuw waarna de begraafplaats aan de Vaassenseweg in gebruik werd genomen. Er wordt actief onderhoud gepleegd door vrijwilligers uit het dorp. 

In de 90-er jaren van de vorige eeuw was er vrijwel geen vrije ruimte meer beschikbaar om te begraven en heeft er een behoorlijke uitbreiding aan de zuidkant plaatsgevonden. Hierdoor is herbegraven niet nodig en is grafrust weer voor lange tijd gegarandeerd. 

Komt u overdag rustig kijken op de begraafplaats. 

De verordeningen zijn opgenomen onder een apart menu item, de contactgegevens voor vragen en/of opmerkingen vindt u hier